Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Λίγες σταγόνες αλήθειας στην υποκρισία του δημάρχου Μεσολογγίου…

Σε μια προσπάθεια ανάκαμψης του πολιτικού προφίλ του δημάρχου κ. Κατσούλη το οποίο έχει πάρει την κατηφόρα λόγω σοβαρών ελλείψεων και αδυναμιών όσον αφορά τις παρεμβάσεις αλλά και τη διοίκηση, με οδήγησαν να σταθώ σε δύο σημεία που έχουν να κάνουν με την απόπειρα του δημάρχου να παραπλανήσει τους δημότες του διευρυμένου δήμου Μεσολογγίου – Αιτωλικού και Οινιαδών προκειμένω να στηρίξει πολιτικά το προφίλ του για τις εκλογές, εθνικές ή δημοτικές.

Μας είπε λοιπόν ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να δρομολογηθεί πλοίο στο λιμάνι προκειμένω να ανοίξει γραμμή επικοινωνίας με τα νησιά του Ιονίου.
Εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει ως θετικό.

Αυτά που ακολούθησαν όμως μας κάνουν όχι απλά καχύποπτους αλλά μας οδηγούν στο να αντισταθούμε στη βάρβαρη αυτή κοροϊδία.
Έθεσαν θέμα εκβάθυνσης του διαύλου Μεσολογγίου προκειμένω να μπορεί το πλοίο αυτό να εισέρχεται στο λιμάνι. Ο κύριος δήμαρχος προφανώς θεωρούσε ότι απευθύνεται σε ανθρώπους υποβαθμισμένης αντίληψης τους οποίους μπορεί αν ξεγελάσει με καθρεφτάκια και χάντρες όπως οι Ισπανοί, Άγγλοι και μετά Αμερικάνοι αποικιοκράτες στις χώρες της Αφρικής και αμερικανικής ηπείρου.
Αξίζει να πούμε στον κόσμο ότι τα σκάφη αυτά τα οποία θα έκαναν την γραμμή με τα νησιά του Ιονίου είναι σκάφη με ελάχιστο βύθισμα και δεν είναι άνω των 2.000 τόνων. Φυσικά πως είναι δυνατόν στο λιμάνι του Μεσολογγίου να μπαίνουν πλοία χωρητικότητας 4.000, 5.000 και 6.000 τόνων χωρίς να έχουν πρόβλημα στο δίαυλο και να επιχειρούν να εκβαθύνουν τον δίαυλο για να μπει ένα σκάφος χωρίς μεγάλα βυθίσματα που δεν υπερβαίνει τα δύο μέτρα.

Ας κρίνουν οι πολίτες αυτή την άθλια σκέψη για την εκβάθυνση του διαύλου και αυτήν την άθλια κοροϊδία για την δρομολόγηση του πλοίου.
Επιτέλους ας ασχοληθούν κάποιοι σοβαρά με τα προβλήματα του δήμου και να σταματήσουν τις αθλιότητες που η μία διαδέχεται την άλλη για να οικοδομήσουν το προφίλ τους.

Μια δεύτερη αθλιότητα και κοροϊδία είναι αυτό που παρουσίασαν ως θαλάσσιο ταξί το οποίο θα μεταφέρει τουρίστες επισκέπτες έναντι αμοιβής στα νησιά του Αι Σώστη, Προκοπάνιστου και Θολής.
Είναι τόση η επιθυμία του δημάρχου για οικοδόμηση του προφίλ του που σημαντικά αγνοεί και καταπατεί αρχές που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος σε αυτήν την ιδιαίτερη ευαισθησίας περιοχή όπως είναι το μέτωπο του συμπλέγματος λιμνοθαλασσών του Μεσολογγίου-Αιτωλικού.
Αν δεν γνωρίζει του κάνω εγώ γνωστό  ότι η περιοχή τυγχάνει ιδιαίτερης προστασίας (δίκτυο NATURA και συνθήκη Ramsar) όπου απαγορεύεται η δόμηση ακόμα και η βόσκηση σε κάποιες περιοχές, ακόμη και η χρήση μηχανών-κινητήρων  σε κάποιες περιοχές για να μην υπάρχει όχληση στους πληθυσμούς που διαμένουν, αναπαράγονται και αναπτύσσονται εκεί.
Βασικός παράγοντας της μείωσης της βιοποικιλότητας είναι η πρόσβαση στις περιοχές όπου ψάρια και πουλιά κατοικούν και διαβιούν σχεδόν ανενόχλητα. Η πρόσβαση επισκεπτών για μπάνιο, διαμονή, το στήσιμο στην αρχή ενός παταριού, μετά μιας μεγαλύτερης κατασκευής για να πουλάει χυμούς, νερά , σάντουιτς κλπ και η εξέλιξη της αργότερα σε ένα μεγάλο κατάστημα που θα συγκεντρώνει κόσμο και σιγά σιγά θα αρχίσει να παίζει και μουσική (γιατί τα μεγάλα εγκλήματα γίνονται σταδιακά) θα καταστρέψει την ταυτότητα αυτής περιοχής.
Ο δήμαρχος έκανε μια άλλη εγκληματική προσπάθεια χωρίς να αναλογιστεί τις ευθύνες του.
Είναι έτοιμος να καταστρέψει το στολίδι και την φυσικότητα του δήμου που είναι τα νησιά του συμπλέγματος των λιμνοθαλασσών.
Δήμαρχε αν δεν μπορείς πολιτικά πια, παρ' τον δρόμο σου και μπρος.
Κατάλαβε το δεν σε θέλει ο λαός.
Αγαπητοί συμπολίτες θα πρέπει να σεβαστούμε και να αγωνιστούμε για να προστατέψουμε την φυσική μας κληρονομιά, να την διατηρήσουμε στην πραγματική της κατάσταση και να μην επιτρέψουμε σε κανένα στο όνομα του τουρισμού και του πολιτικού κέρδους να την καταστρέψει.
Δεν θα μας το συγχωρήσουν ούτε τα παιδιά μας.
Και πάνω από όλα δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να προσπαθεί να μας ξεγελάσει μπροστά στα μάτια μας.

Ας πούμε φτάνει πια και ας δείξουμε τον δρόμο της εξόδου, όχι μόνο στους παραδοσιακούς κομματοπολιτικούς νταβαντζήδες αλλά και στους νεοεισερχόμενους κομματοπολιτικούς τυχοδιώκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου