Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

Συνάντηση της Ένωσης με τον αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότητσης, κο Αποστόλου


Μεσολόγγι 02/05/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 30/04/2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωσης με τον αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, κο Αποστόλου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι παρακάτω εκπρόσωποι της Ένωσης από διάφορες περιοχές της χώρας:
Κοτσόργιος Δημήτριος, πρόεδρος της Ένωσης, Μεσολόγγι
Μόσχος Παναγιώτης, Λήμνος, ταμίας της Ένωσης 
Λαντζου Ασπασία, νότιο Πήλιο, Γραμματέας της Ένωσης
Δάικος Χρήστος, Χαλκιδική, μέλος
Κατσίκης Δημήτρης, Πόρτο Ράφτη, μέλος
Φλεβάρης Γιώργος, Συκιά Χαλκ., μέλος
Αρώνης Γιώργος, Νεάπολη Λακωνίας, μέλος
Στεργίου – Γεωργιάδη Πηνελόπη, Αλμυρός, μέλος
Κερομύτης Γιώργος, Ιόνια Νησιά,μέλος
Αθηναίος Γιάννης, Νέα Μάκρη, μέλος
Αγαπητός Νίκος, Αττική, μέλος
Μαζαράκης Μανώλης, Κρήτη, μέλος
Τασάκος κων/νος, Κορινθιακός, μέλος
Μπάκας Γιώργος, Ήπειρος, μέλος
Φωτέλης Λάμπρος , Μυτιλήνη, μέλος
Αλευράς Γιώργος, Δυτική Ελλάδα, μέλος

Κατά την συνάντηση ο πρόεδρος της Ένωσης παρουσίασε και τόνισε τη στρατηγική σημασία της παράκτιας αλιείας για τη χώρα επισημαίνοντας την μέχρι σήμερα πολιτική που στηρίζονταν στην έλλειψη εθνικής αλιευτικής στρατηγικής και που είχε σαν αποτέλεσμα να φορτωθούν επιπλέον άδικα βάρη(οικονομικά και διαχειριστικά) στις πλάτες των ψαράδων.
Από τον Υπουργό ζητήθηκε να γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις, που δεν έχουν κανένα απολύτως οικονομικό κόστος αλλά απαιτούν πολιτική βούληση, οι οποίες θα συμβάλλουν στη στήριξη του κλάδου και των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.
Στη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ύπαρξη ουσιαστικού διαλόγου και όχι προσχηματικού, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, ούτος ώστε οι ψαράδες να συμμετέχουν στην χάραξη της πολιτικής για την αλιεία και ως εκ τούτου στην εφαρμογή και τον έλεγχο, πράγματα τα οποία ο Υπουργός υιοθέτησε απόλυτα.
Τέλος ο Υπουργός αποδέχτηκε το δίκαιο των αιτημάτων και δεσμεύτηκε για ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων σε συνεργασία με τους συλλογικούς φορείς της αλιείας.
«Η σύγκρουση με το κατεστημένο που δεν θέλει να αλλάξει το status quo είναι για τους ψαράδες μονόδρομος», είπε κλείνοντας ο πρόεδρος.

Αναλυτικά οι θέσεις που συζητήθηκαν με τον Υπουργό αναφέρονται στο ιστολόγιο της Ένωσης panepes.blogspot.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου