Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Σχόλιο για την ερώτηση της Ν. Φούντα για τις υδατοκαλλιέργειες, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Αιχμή"

 Όταν ξεκίνησε το ζήτημα της αντίστασης στη δημιουργία ενός χωροταξικού κομμένου και ραμμένου στα μέτρα κάποιων για να καλύψουν τις παρανομίες τους, όταν η Συνομοσπονδία Αλιέων Ελλάδος μαζί με συνολικά 116 φορείς, ανάμεσα στους οποίους, η ΚΕΔΕ, 24 Δήμοι, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, βουλευτές, Ομοσπονδίες και Σύλλογοι τουριστικών επαγγελμάτων, προστασίας του περιβάλλοντος, κλπ και με συντονιστή τον κ. Δημητριάδη Γιάννη, αγωνίζονταν για να μπλοκάρει το σχέδιο από το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού σχεδιασμού, που κλήθηκε να αποφασίσει χωρίς κανένα στοιχείο, όταν έγινε η πανελλήνια συγκέντρωση φορέων στο ΚΑΡΑΒΕΛ για να εκλεγεί η πανελλήνια συντονιστική επιτροπή αγώνα, όταν κατατέθηκαν μηνύσεις σε 8 Υπουργούς που υπέγραψαν το χωροταξικό για παράνομες ενέργειες, η κα. Φούντα και οι συν αυτήν έκαναν την πάπια.

Μυρίζεται εκλογές η κα. Φούντα και κάποιοι άλλοι και θέλουν να έχουν παρουσία.

Όμως θα ήταν πιο σωστό να πάρουν θέση πρώτα για την στάση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού, για την στάση του ΥΠΕΚΑ, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, των υπηρεσιών, των πολιτικών προϊσταμένων τους αλλά πολύ περισσότερο να μας ενημερώσει η κα. Φούντα για το ποια είναι η θέση της για την φέρουσα ικανότητα των περιοχών των δυτικών ακτών της Αιτ/νίας και των Εχινάδων, να μας πει την θέση της για τις ΠΟΑΥ, για τη γενετική ρύπανση, και τέλος την θέση της για την συνύπαρξη ή την σύγκρουση δραστηριοτήτων υδατοκαλλιέργειας και τουρισμού, αλιείας, γεωργίας, κλπ.

Αν αποσπασματικά προσεγγίζουμε τόσο σοβαρά ζητήματα και με στόχο την εξυπηρέτηση προσωπικών και μικροκομματικών ωφελειών τότε σίγουρα θα επαναλάβουμε το ίδιο έργο όπως γίνεται χρόνια τώρα με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον και όλους τους εμπλεκόμενους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου