Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015

Για αυτούς που ενδιαφέρονται για το αλιευτικό καταφύγιο...

Με τον τίτλο «Τουρισμός πάνω απ’ όλα» η εφημερίδα ΑΙΧΜΗ παρουσιάζει τις κατευθύνσεις πάνω στις οποίες θα κινηθεί το δημοτικό λιμενικό ταμείο.
Αναφέρει μάλιστα ότι βρέθηκε και χώρος για εμπορικές δραστηριότητες λες και το τεράστιο λιμάνι είναι κορεσμένο.
Στο άρθρο της εφημερίδας αναφέρεται ότι υπάρχει σε εξέλιξη ένας συνολικός σχεδιασμός για το λιμάνι και αναφέρεται ότι στο σχεδιασμό προβλέπεται η μετακίνηση του αλιευτικού καταφυγίου στα όρια της μαρίνας και ότι στη θέση του θα δημιουργηθεί χώρος για εμπορική δραστηριότητα όπου θα μπορούν να ελλιμενίζονται τα εμπορικά πλοία και όλος ο υπόλοιπος χώρος θα φιλοξενεί τουριστικά σκάφη.
Επειδή οι απόψεις αυτές δείχνουν προκλητικότητα και τυχοδιωκτισμό θεωρώ εκ μέρους μου ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις οι οποίες θα ρίχνουν φως σε σκιές και θα ξεσκεπάζουν τυχοδιωκτικές πολιτικές.
Το αλιευτικό καταφύγιο είναι έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΠΑΛ για τον ελλιμενισμό των επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών. Είναι χωροθετημένο και για τον λόγο αυτό με εντολή του εισαγγελέα απομακρύνθηκαν οι πινακίδες του ΝΟΜ που τοποθετήθηκαν αυθαίρετα και έγραφαν «Λιμενικές Εγκαταστάσεις Ναυτικού Ομίλου).
Το αλιευτικό καταφύγιο δεν μπορεί αν το ακουμπήσει κανείς.
Ο γνωστός περιφερόμενος θίασος που με παρεμβάσεις από την ακροδεξιά μέχρι και την αριστερά που προσπαθεί να προσεταιριστεί μέρος του αλιευτικού καταφυγίου για να το χρησιμοποιεί προκειμένω να ελλιμενίζονται σκάφη αναψυχής με το σχετικό όφελος προφανώς και τώρα έχει πλευροκοπήσει τον δήμαρχο και τους παρατρεχάμενους του προσπαθώντας να τους βάλει μπροστά.
Όμως μας κάνει πραγματικά εντύπωση∙ ο δήμαρχος δεν καταλαβαίνει; Ή μήπως καταλαβαίνει και επιχειρεί ελπίζοντας σε κάτι;
Όπως και να έχει του κάνω γνωστό ότι για αυτό το καταφύγιο εμείς δώσαμε αγώνα (πληροφορίες μπορεί να πάρει ο κ. δήμαρχος από τον πρώην Υπουργο  της ΝΔ κ. Κοντό, ο οποίος επι πλέον μπορεί να τον ενημερώσει για το ποιους έχει να αντιμετωπίσει).
Πολύ δε περισσότερο αγνοεί και αυτος  και αυτοί που σχεδιάζουν με θολά μυαλά ότι για να περάσουν αυτά τα παρανοϊκά σχέδια θα πρέπει να περάσουν πάνω από μας κι αυτό θα είναι πολύ δύσκολο γιατί εμείς είμαστε ψημένοι και από φουρτούνες και από αγώνες, ενώ αυτοί είναι άνθρωποι που δεν έχουν βρέξει ποτέ τα πόδια τους στη θάλασσα και έχουν πιαστεί από το πολύ καθισιό στις καρέκλες .
Είναι άνθρωποι που δεν έχουν πατήσει ποτέ σε αυτόν τον τόπο και ήρθαν ουρανοκατέβατοι να τον διοικήσουν.
Η προκλητικότητα και η ανευθυνότητα έχουν ΟΡΙΑ.
Δήμαρχε και εσύ του ΝΟΜ που κρύβεσαι ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου