Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Επιστολή προς τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου και προς κάθε ελεύθερο άνθρωπο του δήμου.


Μεσολόγγι 12/03/2013

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ
Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Φτάνει πια!
Ας σταματήσουν να κάνουν τους προεκλογικούς τους αγώνες και να οικοδομούν τα προσωπικά τους προφίλ που χρειάζονται για αυτούς πάνω στον πόνο και στις αγωνίες των δημοτών.
Μετά την υπογραφή του 1ου Μνημονίου κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε που θα φθάναμε σήμερα ή που θα φθάσουμε αύριο.
Όλοι γνωρίζουμε τις κοινωνικές αδικίες και την αντισυνταγματικότητα των συμβάσεων. Από την αρχή τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Διαμορφώθηκαν δύο τάσεις, η μία υπέρ της πολιτικής της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και της εκχώρησης της εθνικής ανεξαρτησίας και η δεύτερη που ήταν κατά των μνημονίων και των συμβάσεων που απορρέουν από αυτά. Αυτές οι τάσεις εκφράστηκαν εκτός από την κεντρική πολιτική σκηνή, στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Στην πόλη μας κληθήκαμε εκ των πραγμάτων όλοι όχι μόνο να πάρουμε θέση αλλά και να επεξεργαστούμε τρόπους προκειμένω να βοηθήσουμε στον απεγκλωβισμό των τοπικών κοινωνιών αλλά και της χώρας από αυτή την καταστροφική πολιτική.
Όταν δημιουργήθηκαν τα πρώτα προβλήματα με το νοσοκομείο, τα χαράτσια, τις απολύσεις κλπ, έθεσα το ζήτημα της συνολικής αντιμετώπισης αυτής της πολιτικής σε συναντήσεις με τον δήμο, το εργατικό κέντρο και τους φορείς στη βάση δύο αξόνων. Ο πρώτος με τη συσπείρωση της τοπικής κοινωνίας γύρο από συνοικιακά συμβούλια και τον απεγκλωβισμό της, μέσα από σταθερή δράση, από την κοινωνική κατάθλιψη στην οποία έχει πέσει, και ο δεύτερος σε παράλληλη κατεύθυνση με τον πρώτο με την έναρξη μαζικής απεργίας πείνας στην είσοδο του νοσοκομείου, το οποίο μάλιστα έχει και συμβολικό χαρακτήρα.
Η πρόταση αυτή αν και έγινε κατ’ επανάληψη δεν έτυχε αποδοχής.
Αντίθετα ο δήμος, το εργατικό κέντρο και κάποιοι φορείς ξεκίνησαν κάποιες κινητοποιήσεις οι οποίες όμως στερούνταν στρατηγικού στόχου και πολύ περισσότερο τακτικής για την επίτευξή του. Επίσης δεν είχαν διασφαλίσει την ύπαρξη τακτικών δυνάμεων με την ουσιαστική συμμετοχή της νεολαίας και την ύπαρξη εφεδρικών δυνάμεων μέσα από τις κοινωνικές ομάδες της περιοχής και ιδιαίτερα της παραγωγής.
Είχαμε τις κινητοποιήσεις χωρίς στρατηγική για το νοσοκομείο και για αυτό το λόγο, αν και έχει παρέλθει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν υπάρχει θετικό αποτέλεσμα∙ απεναντίας το νοσοκομείο υποβαθμίζεται περαιτέρω.
Είχαμε τις κινητοποιήσεις για τα χαράτσια και τα τέλη κυκλοφορίας και αυτές χωρίς στρατηγική και φυσικά χωρίς αποτέλεσμα θετικό ούτε όσον αφορά τις πληρωμές, ούτε όσον αφορά το πολιτικό κομμάτι γιατί οι δημότες επιβαρύνθηκαν ακόμη περισσότερο με αυτές τις ανώριμες προσεγγίσεις.
Είχαμε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του δήμου όπου μάλιστα συγκεντρώθηκαν και αρκετοί δήμαρχοι για να στηρίξουν τον δήμαρχο στην έναρξη της προεκλογικής του πορείας.
Και φθάσαμε σήμερα, ο δήμαρχος να φέρνει ζήτημα για απεργία πείνας στο Δ.Σ.
Φτάνει πια δήμαρχε, φτάνει πια!!
Αν πραγματικά επιθυμούσες αυτή την μορφή πάλης θα την είχες ξεκινήσει από την αρχή με όλους τους δήμους του νομού και όσους φορείς ήθελαν.
Θα προσδιοριζόταν τότε η πραγματική αιτία των προβλημάτων και αυτός θα ήταν ο στρατηγικός στόχος όλων.
Λάθος σου δήμαρχε να παίζεις και να ποντάρεις στις αγωνίες και τον πόνο των δημοτών.
Αυτό που κάνεις και όπως το κάνεις είναι μια προσπάθεια για να οικοδομήσεις το πολιτικό σου προφίλ το οποίο έχει πληγεί.
ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ επιθυμούσες να δώσεις μάχη για το συνολικό στόχο τότε σε συνεργασία με όλες τις δημοτικές ομάδες και παρατάξεις θα δηλώνατε παραίτηση και σε αυτό θα απαιτούσε και τη συμμετοχή όλων των δήμων της Αιτ/νίας. Τότε θα βλέπαμε πόσα αγγούρια έχει ο σάκος για την κεντρική πολιτική ηγεσία. Ένας νομός χωρίς κανέναν δήμο. Αυτό θα λειτουργούσε ως καταπέλτης και σίγουρα θα δημιουργούσε αντιδράσεις συμπαρασέρνοντας και άλλους δημάρχους. Σκεφτείτε να παραιτούνταν ο ένας μετά τον άλλον οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια χωρίς δυνατότητα εκλογής άλλων.
Οι αποσπασματικές και αψυχολόγητες ενέργειες δεν φέρνουν αποτέλεσμα παρά μόνο δείχνουν σύγχυση.
Μόνο η σύγκρουση με ένα γενικό πολιτικό στόχο, γιατί όλα τα κακά έχουν την ίδια πηγή, θα μπορούσε να ανατρέψει αυτή την πολιτική και να διώξει τα μαύρα κοράκια με τα νύχια τα γαμψά αλλά και τα δεκανίκια τους.
Αν και διαφωνώ με τον τρόπο και τον σκοπό τον οποίον το κάνεις θα συμμετάσχω στην απεργία πείνας εκ μέρους του Μετώπου Ελεύθερων Δημοτών και ενός κλάδου ο οποίος συνθλίβεται σήμερα προκειμένω να μπορέσουμε από αυτήν την πόλη της ελευθερίας να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία και όχι μόνο ώστε να μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική της υποτέλειας και του συμβιβασμού, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα συμφωνήσετε για κλιμάκωση της απεργίας πείνας 3 ημέρες προ των Βαΐων και σε απεργία από νερό.
Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση για την ευαισθησία των εργαζομένων της περιοχής είναι και η συμμετοχή στην απεργία και του επικεφαλή του εργατικού κέντρου διότι θα παίξει το ρόλο του καταλύτη για τη δραστηριοποίηση των εργαζομένων.
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου